Utomhusskyltar

Att skylta sin verksamhet är viktigt för både kundnöjdhet och enkelhet.

När du väljer material till utomhusskylt är det bra att tänka på att välja ett material som tål såväl regn och rusk som solsken.

Genom att använda en utomhusskylt med företagsnamn på visar du dina besökare att det är rätt företag de befinner sig på och ger en hint om var ingången kan finnas. Utomhusskyltar kan även placeras längs vägar eller utanför exempelvis en butik. En utomhusskylt är en bra investering som inte kostar så mycket och som håller lång tid framöver.

Fördelar med utomhusskyltar

Framförallt så är en genomtänkt och stor utomhusskylt ett väldigt bra sätt att marknadsföra sig på. Skyltarna finns i många olika storlekar och material men med till exempel en utomhusskylt ovanför ingången till din verksamhet så kan denna synas på långt håll och på så sätt locka till sig fler besökare.

Utomhusskyltar som kräver tillstånd

En del utomhusskyltar kräver tillstånd från polisen. Detta gäller framförallt skyltar som placeras på offentliga platser såsom trottoarer, torg och gator. Du skickar in din ansökan till polismyndigheten och får den antingen beviljad eller nekad. Får du den beviljad finns det sedan en del regler som gäller för din utomhusskyltning. Bland annat så måste man ta in utomhusskylten varje kväll, placera den rätt och se till så den inte utgör någon fara för besökare.

Utomhusskyltar och dåligt väder

När du väljer material till utomhusskylt är det bra att tänka på att välja ett material som tål såväl regn och rusk som solsken. En del material bleknar snabbare än andra så gå igenom detta med din leverantör så du får en hållbar utomhusskylt som du kan använda länge. Storleken på skylten är också viktig att tänka på beroende på var du ska placera skylten. Ska du placera din utomhusskylt på en blåsig plats kanske du ska välja en mindre skylt som inte har lika mycket vindfång och även välja till tyngder så den inte blåser iväg.

Att tänka på när det gäller utomhusskyltar:

  • Blockera inga viktiga vägar
    Oavsett om du ska placera en utomhusskylt eller en skylt inne i en butik så är det väldigt viktigt att tänka på placeringen. Se till så inga viktiga ingångar eller utgångar blockeras och så att din skylt inte hamnar i vägen för eventuella utryckningsfordon eller liknande.
  • Placera den alltid på samma plats
    Särskilt viktigt om du placerar utomhusskyltar är att tänka på att alltid sätta skylten på samma plats. Har du till exempel en butik mitt inne på en gågata och använder en utomhusskylt som står på marken så kan det vara så att människor med ledkäpp, rullator, synskada eller liknande går förbi. Personer med olika variationer lär sig ofta var saker är placerade för att undvika att gå in i dem och om du plötsligt flyttat din utomhusskylt finns det stor risk att någon går in i den.
  • Se till så ingen snubblar över dina utomhusskyltar
    Även om en person inte har någon synskada eller annat så är det väldigt lätt hänt att människor tittar åt ett annat håll eller helt enkelt ned i sin telefon. För att undvika att någon ska snubbla över din skylt bör du se till att placera utomhusskyltar så nära ingången som möjligt och inte mitt i gångbanan.

Kontakta oss idag för att få ett kostnadsförslag.

Har du verkligen utnyttjat alla de möjligheter och ytor du har att kommunicera ert budskap?
Vi på Perry Mejson hjälper dig med detta.

Vanliga frågor.

Karlsrovägen 76
302 41 HALMSTAD
035-18 75 00
info@perrymejson.se