Sol & säkerhetsfilm

Solfilm skyddar inredningen

Sol- och säkerhetsfilm har ett brett användningsområde och används till såväl fastigheter som till bilrutor.

Några av fördelarna med solfilm är att det skyddar dina inventarier, din inredning och till exempel dina bilsäten från att blekas. Det skyddar också en del mot solens strålar och minskar värmeintaget vilket kan göra att fastighetens driftkostnad sänks eller fordonets bränslekostnad minskar eftersom klimatanläggningen inte behöver användas i samma utsträckning som tidigare. Solfilm skyddar helt enkelt från att solen får för mycket plats.

 

Använd säkerhetsfilm som insynsskydd

En bra säkerhetsfilm kan göra nytta både för att skydda din fastighet och ditt fordon mot potentiella inbrottstjuvar. Det fungerar som insynsskydd vilket gör att det blir svårare att se värdesaker utifrån och därmed minskar risken för stöld. En bra sol- och säkerhetsfilm skyddar även glaset mot förstörelse och vandalisering då det fungerar som en skyddande hinna över glaset. Om glaset krossas håller säkerhetsfilmen glassplittret på plats genom ett hårt tryck och förhindrar på så vis både glassplitter och glaskross. Om glaset krossas i en olycka bidrar även säkerhetsfilmen till en minskad risk för person- och materialskador.

Reducera UV-strålning med solskyddsfilm

Solskyddsfilm som används till fastigheter fungerar precis likadant som en solfilm som är anpassad för bilar och andra fordon. Den reducerar värmestrålning och UV-strålning och minskar värmen som tar sig in. Under vintertid fungerar det på liknande sätt men den förhindrar istället värmen från att ta sig ut.

Kontakta oss idag för att få ett kostnadsförslag.

Har du verkligen utnyttjat alla de möjligheter och ytor du har att kommunicera ert budskap?
Vi på Perry Mejson hjälper dig med detta.

Vanliga frågor.

En säkerhetsfilm består ofta av en hård plastfilm kombinerat med ett mycket starkt lim som läggs som ett extra lager över till exempel ett fönster.

En glasförstärkning eller fastighetsfilm gör att fönstret blir svårare att ta sönder eller bryta upp. Genom att förstärka fönstret med säkerhetsfilm förstärker du den svagaste punkten på din byggnad. Eftersom det blir svårare att ta sig in skapar du en fördröjning för inbrottstjuvar och ökar chansen att väktare eller personal hinner ta sig till platsen innan tjuvarna har försvunnit. En säkerhetsfilm skyddar alltså inte mot inbrott men den försvårar definitivt ett inbrottsförsök vilket kan vara fullt tillräckligt om olyckan skulle vara framme.

Ja, det kan du! Om du använder en tonad säkerhetsfilm får du alla funktioner från solfilm på köpet. Du har då en sol- och säkerhetsfilm som både försvårar inbrott och sänker in- och utlopp av värme under de olika årstiderna. Säkerhetsfilmen kan också monteras i en transparent utformning och då fungerar den som ett osynligt skydd.

Splitterskyddsfilm är lite tunnare än säkerhetsfilm men det fungerar lika bra för att förhindra glassplitter och personskador vid till exempel en krossad glasruta. I valet av vilken film du ska använda får du nästan själv avgöra då det finns flera faktorer som spelar in. Utvärdera vilket behov ni har, i vilket väderstreck skyddet ska monteras och vilket sorts glas som finns i byggnaden. Behöver ni stöd och rådgivning är ni välkomna att kontakta oss så hjälper vi er att göra rätt val för just er fastighet och era behov.

Karlsrovägen 76
302 41 HALMSTAD
035-18 75 00
info@perrymejson.se