Banderoll

Banderoller för marknadsföring ser till så att ditt varumärke syns både länge och effektivt.

En banderoll är det stora skyltliknande plakat som du ofta ser på byggarbetsplatser, arenor och mässor.

Banderollen sätts upp för att antingen visa vilket företag som står bakom ett bygge, ett evenemang eller för att helt enkelt berätta om erbjudanden och bra priser. Det är heller inte helt ovanligt att en privatperson beställer en banderoll för fest, till exempel när någon fyller jämt och man vill spexa till det lite.

Välj rätt banderoll för ditt syfte

Vad ska man tänka på när man väljer en banderoll då? Först och främst så finns banderoller i flera olika material, storlekar och typer. Man kan montera en banderoll utomhus eller inomhus beroende på vilket syfte den har. Det du ska tänka på ifall du vill placera din banderoll utomhus är att den måste vara av ett tåligt material som är vattenavvisande och att upphängningen går att använda så som du tänkt. Det finns olika typer av upphängningsalternativ för banderoller. De vanligaste för att hänga upp en banderoll är att man fäster den med stroppar som träs igenom öljetter. Det finns också varianter som placeras på skena eller lina, till exempel om du ska fästa en banderoll mellan två stolpar.

Banderoller och vind

Självklart vill man ha en stor banderoll som fyller sitt syfte som reklampelare. Det är dock så att den största banderollen inte alltid passar på alla platser. Det kommer nog inte som någon överraskning att banderoll och vind påverkas av varandra. Ska du sätta upp en banderoll på en väldigt blåsig plats är det därför en fördel om du väljer en mindre banderoll som inte har ett lika stort vindfång. En bra riktlinje att komma ihåg är att en banderoll på cirka 2×2 meter har ett 4 gånger så stort vindfång som en banderoll på 1×1 meter. Vinden är starkare än man tror så se till att fästa din banderoll ordentligt.

Kontakta oss idag för att få ett kostnadsförslag.

Har du verkligen utnyttjat alla de möjligheter och ytor du har att kommunicera ert budskap?
Vi på Perry Mejson hjälper dig med detta.

Vanliga frågor.

Hur man fäster en banderoll beror på om den ska fästas fristående eller på exempelvis ett galler. Om du vill ha en banderoll på galler är det enklaste sättet att fästa stroppar som du trär genom öljetter på banderollen. Det man ska tänka på här är hur man fördelar belastningen och att man använda elastiska stroppar som följer med vinden och därmed minskar risken att banderollen går sönder eller trillar ner.

När du väljer fäste till banderoll så är det en fördel att välja stroppar av plast eller stroppar som är rostfria. Om det finns en metallkrok som hakas fast i banderollen finns det en stor risk att kroken orsakar missfärgning eller att den rostar sönder.

Det beror på var du tänker placera din banderoll och hur mycket det blåser där. Storleken är viktig för att budskapet ska synas och som tumregel kan man tänka att om man tar avstånd från betraktare till banderoll i meter och delar detta på 3 så får man en rimlig texthöjd i centimeter. Om du till exempel har 50 meter till betraktaren och delar det på 3 så behöver du alltså ha minst en 16 cm hög text.

Vilken färg själva banderollen har påverkar både budskap och läsbarhet. Även typsnitt och storlek spelar roll. Använd ett enkelt och tydligt typsnitt och välj färger med stora kontraster för bästa effekt. Svart text och gul bakgrund är bra exempel då det syns väldigt bra medan röd text på en svart bakgrund fungerar mindre bra.

Karlsrovägen 76
302 41 HALMSTAD
035-18 75 00
info@perrymejson.se