Gatupratare

Köp gatupratare till ditt företag

Att komplettera sin marknadsföring med en gatupratare är en mycket bra investering som är väl omtyckt av såväl stora som små företag.

Är du intresserad av att investera i en gatupratare till ditt företag? Så bra, då har du hamnat helt rätt! Många företag använder gatupratare för att få in fler kunder till butiken, för att presentera sina erbjudanden eller helt enkelt för att informera om någonting. Att komplettera sin marknadsföring med en gatupratare är en mycket bra investering som är väl omtyckt av såväl stora som små företag. Det bästa är att gatuprataren håller länge och går att återanvända flera gånger!

Gatupratare som reklamskylt

En gatupratare kan användas som reklamskylt när du vill berätta om speciella erbjudanden, informera om öppettider eller liknande. Du kan också använda din gatupratare för att visa upp din meny om du driver en restaurang eller som en mäklarskylt om du arbetar inom det området. Utöver de reklamsyften vi redan nämnt är gatupratare vanligt förekommande som skyltar på byggarbetsplatser och som guideskyltar på till exempel mässor eller evenemang. Gatupratare är stabil skyltning som underlättar för kunder och besökare att ta till sig information.

Placera gatuprataren rätt

Gatupratare kallas även för trottoarpratare vilket har att göra med att man ofta placerar gatuprataren i direkt anslutning till ingången vid en butik, alltså på trottoaren. Den kan med fördel även placeras inne i en butik för att berätta om extrapriser, kampanjer och annat kunderna bör bli medvetna om. När du ska placera ut en gatupratare finns det ett par saker som är bra att känna till:

  • Ansök om tillstånd för gatupratare
    Om du vill placera din gatupratare på en allmän plats som till exempel en gata, en trottoar eller ett torg så behöver du ha ett särskilt tillstånd för detta. Att placera ut skyltar på allmänna platser går under ordningslagen. Tillstånd söker du hos polisen.
  • Ha koll på reglerna
    Gatuprataren ska stå på marken i direkt eller nära anslutning till ingång och verksamhet. Den får endast placeras utomhus under butikens eller verksamhetens öppettider och ska alltid placeras på samma plats.
  • Placera din gatupratare rätt
    Anledningen till att en gatupratare ska placeras på samma plats alltid är för att minimera risken att den hamnar i vägen för någon eller något. När du placerar ut en gatupratare måste du se till så den inte utgör något hinder för vare sig fordonstrafik eller människor som promenerar förbi. Den får heller inte stå i vägen för eventuella utryckningsfordon eller så att den utgör någon fara om det skulle bli oväder. En godkänd gatupratare är en som står stabilt med en sarghöjd på mellan 100-200 millimeter så att den kan upptäckas även av personer med synnedsättning eller ledkäpp.

Kontakta oss idag för att få ett kostnadsförslag.

Har du verkligen utnyttjat alla de möjligheter och ytor du har att kommunicera ert budskap?
Vi på Perry Mejson hjälper dig med detta.

Vanliga frågor.

Gatupratare är en slags reklamskylt som har många namn. Förutom att den kallas just gatupratare säger man ibland även trottoarpratare, skyltställ, butiksskylt, a-ställ, gatuställ med mera.

En gatupratare placeras precis utanför din butik/restaurang/verksamhet eller i nära anslutning till ingången. Om du placerar gatuprataren inomhus väljer du en plats där den inte utgör någon fara för besökare så ingen riskerar att exempelvis snubbla över eller gå in i den.

Om du vill placera den på en allmän plats som en gata, ett torg eller en trottoar så behöver du ansöka om tillstånd från polisen.

Den främsta fördelen med att använda en gatupratare är att den inte kostar så mycket eftersom den håller länge. Det blir en väl värd investering som kan fortsätta förmedla ditt budskap under lång tid framöver. En annan fördel är att du snabbt och enkelt kan byta ut ditt budskap när du vill. Placerar du din gatupratare utanför din butik på exempelvis en gågata så är det också ett säkert sätt att få många människor att se det du vill visa upp.

Karlsrovägen 76
302 41 HALMSTAD
035-18 75 00
info@perrymejson.se